Γίγαντες γιαχνί

Πρόκειται για ένα φαγητό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και εύκολο στην παρασκευή του. Δείτε λεπτομέρειες:





Σιγουρέψου ότι έχεις:
½ κιλό φασόλια γίγαντες
4-5 κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 φλιτζ. Pummaro ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας με Κρεμμύδι
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ζωμό λαχανικών
πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ξεκινάμε!
1Μούλιασε τα γιγαντιαία φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μπολ με νερό και, την επόμενη μέρα πια, βράσ’ τα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
2Σε μια άλλη κατσαρόλα ζέστανε πρώτα το λάδι και σόταρε τα κρεμμύδια, μέχρι να χρυσίσουν, και ύστερα πρόσθεσε το Pummaro με Κρεμμύδι, το ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια βραστό νερό και το πιπέρι.
3Άφησε να πάρουν 1-2 βράσεις και ρίξε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τομάτας και τους γίγαντες, αφού προηγουμένως τους στραγγίξεις.
4Συνέχισε να βράζεις σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι γίγαντες και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί, επιτρέπεται να προσθέσεις λίγο βραστό νερό ακόμα.
5Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά, άφησε 5-10 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά και σέρβιρε τους γίγαντες, γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή όρεξη!

Δείτε ακόμη κι άλλες συνταγές: http://www.exothema.gr/index.php/%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1/%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1.html


 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes