Γιουβέτσι με τρυφερό κρέας

Τι χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτό το φαγητό; Δείτε




1,5 κιλό κρέας μοσχάρι απο την σπάλα κομμένο σε κομμάτια μέτρια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο κομμένο σε μέτριες φέτες
1πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μέτριες φέτες
600 γρ. κριθαράκι χοντρό
150 γρ. Φυτίνη με βούτυρο
500 γρ. Pummaro ψιλοκομμένο κλασικό
100 γρ. Pummaro Πελτές ντομάτας
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 ½ λίτρο νερό
2 Knorr Σπιτικούς ζωμούς βοδινού
300 γρ. ξερή μυζήθρα τριμμένη η κίτρινο κασέρι τριμμένο
1 φύλλο Δάφνης
2-3 σπόρους μπαχάρι
2 μοσχοκάρφια
Ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

1Βάζουμε στη φωτιά ένα φαρδύ σκεύος με την Φυτίνη με βούτυρο να λιώσει.
2Παίρνουμε το κρέας και αλατοπιπερόνουμε το και το αφήνουμε στο τηγάνι να ροδίσει με την καυτή Φuτίνη. Όταν πάρει το χρώμα που θέλουμε το βγάζουμε και το βάζουμε στη γάστρα.
3Στην συνέχεια προετοιμάζουμε τα λαχανικά. Αφού τα κόψουμε σε μέτριες φέτες τα σοτάρουμε στο ίδιο σκεύος που είχαμε το κρέας. Μόλις αυτά μαλακώσουν και πάρουν χρώμα τα ρίχνουμε στη γάστρα μαζί με το κρασί.
4Κατόπιν ρίχνουμε στο τηγάνι το μισό νερό και τους σπιτικούς ζωμούς Knorr βοδινού και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
5Παίρνουμε στην συνέχεια το ζωμό και το υπόλοιπο νερό και τα ρίχνουμε σε μία λεκάνη μαζί με τον πελτέ και την ψιλοκομμένη ντομάτα και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
6Όταν ανακατευτούν τα ρίχνουμε και αυτά στη γάστρα και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
7Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170οC και μαγειρεύουμε για 2 ώρες τουλάχιστον.
8Όταν το κρέας μαγειρευτεί, το βγάζουμε από την γάστρα και το διατηρούμε το ζεστό.
9Μέτα συμπληρώνουμε στη γάστρα μας και το κριθαράκι μαζί με 1-1 ½ ποτήρι καυτό νερό και αφήνουμε να βράσει για 20-30 λεπτά ανακατεύοντας το κατά διαστήματα με την βοήθεια μιας σπάτουλας.
10Το σερβίρουμε ζεστό μαζί με τα κομμάτια από το κρέας και πασπαλίζουμε από επάνω το κάθε πιάτο με αρκετή ξερή μυζήθρα η κίτρινο κασέρι τριμμένο.
11Tip: Για να μην σας λασπώσει το κριθαράκι μπορείτε να ρίξετε 4-6 μικρά παγάκια νερού και ανακατέψτε τα στην συνέχεια με το κριθαράκι διότι σταδιακά τα παγάκια θα λιώνουν από το ζεστό κριθαράκι και δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους μετά το μαγείρεμα.

Δείτε κι άλλες συνταγές ΕΔΩ

 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes