Τούρτα Black Forest

Τούρτα Black Forest




Υλικά

4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι κοσκινισμένο
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
4 κουταλιές της σούπας κακάο
3 φακελάκια σαντιγί
2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι
100 γραμμάρια τριμμένη κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος
γλυκό του κουταλιού κεράσι
12 κερασάκια γλασέ
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
λίγες σταγόνες λεμόνι
2 σφηνάκια λικέρ βατόμουρο ή ρούμι ή kirsch
Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά ετοιμάζουμε τοπ παντεσπάνι: Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, το αλεύρι, το μπέικιν, τη βανίλια για λίγα λεπτά μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Κατόπιν, προσθέτουμε το κακάο και ξαναχτυπάμε μέχρι να διαλυθούν καλά.

Βήμα2

Έπειτα, μοιράζουμε το μείγμα σε 3 βουτυρωμένες φόρμες για παντεσπάνι διαμέτρου 26 εκατοστών και ψήνουμε στο φούρνο με αέρα (στην πιο χαμηλή σχάρα του φούρνου) στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου. Δεν ανοίγουμε καθόλου την πόρτα του φούρνου αλλά το παρακολουθούμε για να μην ξεραθεί.

Βήμα3

Μόλις ψηθούν τα κομμάτια από το παντεσπάνι τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και κατόπιν τα ξεφορμάρουμε προσεκτικά. Καλό είναι να ετοιμάσουμε το παντεσπάνι από την προηγούμενη μέρα.

Βήμα4

Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσουν να βράζουν προσθέτουμε το λεμόνι. Μετράμε 5 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού και κατόπιν, αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει εντελώς το σιρόπι προσθέτουμε το λικέρ βατόμουρο ή το ρούμι.

Βήμα5

Ετοιμάζουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και βάζουμε λίγα κερασάκια από το γλυκό κεράσι να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι.

Βήμα6

Σε μία βάση για τούρτα τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι από το παντεσπάνι. Το σιροπιάζουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι που ετοιμάσαμε προηγουμένως αλλά προσέχουμε να μην αφήσουμε σημείο που να είναι στεγνό.

Βήμα7

Στη συνέχεια, απλώνουμε τη μαρμελάδα στο παντεσπάνι και κατόπιν λίγο από τη σαντιγί. Αφού απλώσουμε τη σαντιγί βυθίζουμε σε αυτή λίγα κερασάκια από το γλυκό κεράσι.

Βήμα8

Στη συνέχεια, τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και απλώνουμε σαντιγί. Βυθίζουμε σε αυτή λίγα κερασάκια και έπειτα, πασπαλίζουμε με λίγη κουβερτούρα ή σοκολάτα ψιλοκομμένη.

Βήμα9

Τοποθετούμε στην τούρτα το τρίτο κομμάτι παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε. Καλύπτουμε όλην την επιφάνεια της τούρτας με σαντιγί και με ένα πιρούνι δημιουργούμε σχεδιάκια αν θέλουμε. Πασπαλίζουμε όλην την τούρτα ,ε τριμμένη κουβερτούρα ή σοκολάτα. Βάζουμε αρκετή για να πάρει χρώμα η τούρτα μας.

Βήμα10

Βάζουμε λίγη σαντιγί σε ένα κορνέ και δημιουργούμε περιμετρικά της τούρτας σχεδιάκια. Πάνω σε αυτά τοποθετούμε τα κερασάκια. Βάζουμε στο ψυγείο την τούρτα να παγώσει για τουλάχιστον ένα βράδυ πριν την κόψουμε για να σερβίρουμε.

Tags: Black Forest, Γενέθλια, Σπιτικά γλυκά, Τούρτες
Υλικάαλεύρι, αυγά, βανίλια, γλυκά του κουταλιού, Ζάχαρη, κακάο, κεράσια, κουβερτούρα, λεμόνι, μαρμελάδα, νερόhttp://findgr.net/

 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes