Δανέζικα με κανέλα

Δανέζικα με κανέλα








Για τη ζύμη:
9 1/2 φλιτζ. αλεύρι
1 φλιτζ. ζάχαρη
2 1/2 φλιτζ. φρέσκο γάλα
3 αβγά
1/4 φλιτζ. νερό
1/2 φλιτζ. βιτάμ
25 γραμ. μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
βιτάμ για το άλειμμα

Για τη γέμιση:
μαρμελάδα ροδάκινο
κανέλα
Για το σιρόπι:
2 φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. νερό
2 κουταλιές κανέλα

Τι κάνουμε:
Για να ετοιμάσουμε τη ζύμη βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, μαζί με το βιτάμ, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν. Στη συνέχεια κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό.
Ζεσταίνουμε ελαφρά το νερό, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη μαγιά και μόλις αυτή διαλυθεί, ρίχνουμε στο μπολ το χλιαρό μείγμα του γάλακτος και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό αλεύρι, τα αβγά χτυπημένα, ανακατεύουμε καλά και μόλις το μείγμα γίνει χυλός, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε πάλι, έως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και τη ζυμώνουμε με τα χέρια μας, ώστε να γίνει λεία και ελαστική. Κατόπιν βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, αλειμμένο με βιτάμ, σκεπάζουμε το μπολ με μια νωπή πετσέτα και το αφήνουμε σε ένα ζεστό σημείο, περίπου για δύο ώρες, ώστε να ξεκουραστεί η ζύμη και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μόλις η ζύμη φουσκώσει, τη μεταφέρουμε και πάλι σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, την ξαναζυμώνουμε και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλλο, περίπου ενός εκατοστού. Αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου μαρμελάδα ροδάκινο, πασπαλίζουμε με κανέλα και τυλίγουμε σε ρολό. Στη συνέχεια βάζουμε το ρολό στο ψυγείο, για περίπου μία ώρα και μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο, το κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 3 εκατ., τις βάζουμε σε ένα ταψί, αλειμμένο με βιτάμ.
Για να ετοιμάσουμε το σιρόπι ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Μόλις βγάλουμε τα δανέζικα από το φούρνο, τα βουτάμε στην κατσαρόλα με το σιρόπι, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τα στρώνουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια γεύση μαρμελάδας επιθυμούμε.
Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ Τεντούρα.womenonly

 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes