Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι



Yλικά:
8 μεγάλα χοντρόφλουδα πορτοκάλια
2 κιλά ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
Ξύνετε εξωτερικά τα πορτοκάλια και τα βάζετε σε κατσαρόλα με κρύο νερό που να τα σκεπάζει εντελώς. Τα βάζετε στην φωτιά και όταν κοχλάσει το νερό τα βράζετε για 30 λεπτά. Τα βγάζετε και αλλάζετε το νερό 3-4 φορές σε διάρκεια 2,5-3 ωρών.
Όταν πετάξετε το τελευταίο νερό κόβετε το κάθε πορτοκάλι σε 6 ή 8 κομμάτια. Βράζετε την ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και το ξαφρίζετε. Έπειτα ρίχνετε μέσα τα πορτοκάλια και βράζετε για 30 λεπτά. Τα αφήνετε ως την επόμενη μέρα και τα ξαναβράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι.mama365

 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes