Brownie cheesecake με μπισκότα

Brownie cheesecake με μπισκότα







   Για το κέικ              
               Για την κρέμα              Για το τελείωμα
125 γρ. σοκολάτα
125 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
2 πρέζες αλάτι
3 μεγάλα αβγά
2 βανίλιες
200 γρ. ζάχαρη (1 φλ. )
3 συσκευασίες τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
270 γρ. (1&1/3 φλ.) ζάχαρη
30 γρ. (3 κ.σ.) κορν φλάουρ
1 βανίλια
2 μεγάλα αβγά
160 γρ. (2/3 φλ.) κρέμα γάλακτος

60 γρ. λιωμένη σοκολάτα
1 συσκευασία (152 γρ.) double OREO
1 συσκευασία (176 γρ.) OREO με γέμιση σοκολάτα
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 ºC. Βουτυρώνετε καλά μια μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι. Ντύνετε εξωτερικά τη φόρμα με αλουμινόχαρτο. Λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο κι αφήνετε να κρυώσει. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι. Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη με μίξερ μέχρι να διπλασιαστούν και να κρεμώσουν. Προσθέτετε τη σοκολάτα και το βούτυρο και χαμηλώνετε το μίξερ. Βάζετε το αλεύρι απαλά και χτυπάτε το μείγμα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Αδειάζετε στη φόρμα και ψήνετε για 25'-30' στους 160 ºC στη μεσαία σχάρα στον αέρα. Αφήνετε να κρυώσει γιατί όσο είναι ζεστό η καρδιά του είναι μαλακή. Κάνετε μια στρώση μπισκότα (oreo) σε όλη την επιφάνεια.
Για την κρέμα: Βάζετε το ένα τυρί κρέμα, το 1/3 φλ. ζάχαρη και το κόρν φλάουρ σε μπολ. Με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το ανακατεύετε να κρεμώσει. Προσθέτετε το υπόλοιπο τυρί. Ξεκολλάτε από τα τοιχώματα του μπολ. Βάζετε την υπόλοιπη ζάχαρη και την βανίλια. Ένα ένα ρίχνετε τα αβγά. Βάζετε την κρέμα. Μην ξαναχτυπάτε το μίγμα. Κρατάτε στην άκρη 1 φλ. κρέμα τυριού και ρίχνετε την υπόλοιπη στη φόρμα με τα μπισκότα.
Ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα στην κρέμα (που κρατήσατε). Ανακατεύετε καλά. Αφήνετε κουταλιές από την σοκολατένια κρέμα πάνω στην κρέμα τυριού. Πιέζετε να μπουν μέσα στην λευκή κρέμα. Με μαχαίρι ανακατεύετε τα δυο μίγματα και κάνετε την επιφάνεια σαν μάρμαρο με νερά. Θα ψήσετε σε μπεν μαρί. Βάζετε ταψί με ζεστό νερό και βάζετε μέσα το cheesecake. Το νερό πρέπει να καλύπτει τη μισή φόρμα.
Ψήνετε για 1 ώρα και 15' στους 160 ºC στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα. Πρέπει να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Αν αρχίσει να ροδίζει γρήγορα, βάζετε λαδόκολλα στην επιφάνεια. Αφήνετε να κρυώσει καλά χωρίς να το μετακινείτε για δυο ώρες, και το παγώνετε για 4 ώρες το λιγότερο. Έπειτα ξεφορμάρετε. Αλείφετε γύρω γύρω και το χείλος της επιφάνειας με τις 2 κουταλιές κρέμα και πασπαλίζετε με τριμμένο μπικότο. argiro

 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes